Lekker actief in mooie natuur

Onze locatie is midden in nationaal park de Loonse en Drunense Duinen. Hier vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Je kan hier schitterend fietsen of wandelen en er zijn aangegeven mountainbike routes. We geven je graag tips voor een tochtje in de buurt. 

Of kijk hier in de agenda voor georganiseerde activiteiten door Natuurmonumenten. 

Sprookjes en achtbanen

Knibbel knabbel knuisje wie knabbelt er aan mijn huisje? Of: Papier? Hier! 

Wandel met de allerkleinste door het sprookjesbos. Maak met echte durfals een ritje in de Baron. Haal nostalgische herinneringen op in de Droomvlucht. Oftewel: bezoek de Efteling. In minder dan 20 minuten met de auto, of 45 minuten op de fiets en je bent bij de Efteling. 

Kijk voor meer informatie over een dagje vol wonderen hier.

Op Safari

In een boot, met de auto, de bus of te voet. In de Beekse Bergen kan je echt op safari. Je staat oog in oog met de ruim 150 verschillende diersoorten. Ieder dier heeft een eigen verhaal, kenmerken en gewoontes. Leer ze kennen tijdens een avontuurlijke tocht door het park. Mocht je genoeg hebben van de dieren, kan je altijd nog terecht in het water of de speeltuin van Speelland. 

Zin in avontuur? Klik hier voor meer informatie. 

Geschiedenis

Op 27 november 2019 is het herinneringscentrum van Nationaal Monument Kamp Vught heropend. Het centrum is vernieuwd en uitgebreid en heeft naast de vaste expositie ‘Kamp Vught 32.000 verhalen en zeven seizoenen’ regelmatig wisselende exposities en activiteiten.

Wil je een bezoek brengen? Hier vind je meer informatie. 

Bourgondisch 's-Hertogenbosch

‘s-Hertogenbosch, hoofdstad van het altijd gezellige Noord-Brabant. Bezoek het Noordbrabants Museum, maak een boottochtje over de Binnendieze, bewonder de imposante Sint-Janskathedraal of struin op zaterdag over de markt in de binnenstad. Er is altijd wel iets te doen in deze mooie stad. 

Voor het huidige aanbod aan activiteiten en tips, kijk hier.

Een balletje slaan

Aan de rand van Cromvoirt ligt de schitterende 18-holes golfcourse Bernardus. Deze is ontworpen door de Amerikaanse toparchitect Kyle Phillips en biedt naast de golfbaan ook nog tal van andere faciliteiten zoals fitness, tennisbaan en restaurants. Niet voor niets dat hier het internationale KLM Open wordt gespeeld in 2020, 2021 en 2022. 

Wil je een reservering maken of meer weten over de mogelijkheden van de baan? Klik dan hier.

Van Gogh, de IJzeren Man en het Klimbos

Er is zo veel wat de omgeving te bieden heeft dat de lijst oneindig lijkt te worden. Hierbij nog een paar tips:

  • Wist je dat Van Gogh in Helvoirt heeft gewoond? Zijn vader was hier dominee van de Hervormde Kerk en overige familieleden hebben ook hun stempel achtergelaten. Vind meer info hier.
  • Je heerlijk kunt zwemmen, suppen, waterfietsen of varen bij de IJzeren man in Vught? Kijk eens hier naar de mogelijkheden.
  • Nog een actief uitje op een steenworp afstand van de B&B is het binnen en buiten recreatiepark Duinoord. Bij mooi en bij slecht weer te bezoeken. Wil je meer weten? Kijk hier